Eigenwaarde overschat

door | 7:44 pm | Competentie, Vitaliteit

Wellicht heb je jaren gehoord dat je goed bent zoals je bent en dat het vooral draait om eigenwaarde. Dat is heel liefdevol, maar is het ook eerlijk?

De wereld verandert constant en waarom jij niet? Als je meer uit je leven wilt dan heb je geen eigenwaarde nodig, maar liefdevolle eerlijkheid. Je dromen najagen vereist dat er iets verandert en jij ben een van de onderdelen die moet veranderen. Alleen maar accepteren zoals je bent of zeggen dat je veel waard bent, voelt goed, maar brengt het je ook ergens?

Welke eigenschappen helpen je om te bereiken wat je wilt? Zijn er dingen die je zou moeten veranderen? Zijn er zaken die je niet kunt veranderen, maar moet accepteren? Dit zijn de vragen die je jezelf zou mogen stellen, zodat je in beweging komt. Het zorgt ervoor dat je eraan kunt werken. 

Veranderen is een werkwoord en het begint met een eerlijk zijn naar jezelf om vervolgens te veranderen. Vind je dat lastig of weet je niet waar je moet beginnen, dan kun je terecht bij een BOvV vitaliteitscoach. 

Geraadpleegde bron(nen)

  • Park LE., & Crocker, J. (2005). The interpersonal costs of seeking self-esteem. Personality and Social Psychology Bulletin, 31, 1587-1598.

Redactionele noot

Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, worden opgeslagen of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.