Niet lijnen, maar leven

Je strijdt je hele leven al tegen de kilo’s en bijna elk gesprek gaat ook over je gewicht. En hoewel je op zich gezond bent, wordt je leven beheerst door het afslanken. Er is al zoveel wat je niet meer doet en de schaamte en angst om veroordeeld te worden blijft om de hoek loeren. Je voelt je beperkt en bovenal is dit niet het leven wat je wenste te leiden. Daarom moet het anders. Tijd voor een Counter Obese, niet lijnen, maar leven!

 

Niet lijnen, maar leven

 

Je strijdt je hele leven al tegen de kilo’s en bijna elk gesprek gaat ook over je gewicht. En hoewel je op zich gezond bent, word je leven beheerst door het afslanken. Er is al zoveel wat je niet meer doet en de schaamte en angst om veroordeeld te worden blijft om de hoek loeren. Je voelt je beperkt en bovenal is dit niet het leven wat je wenste te leiden. Daarom moet het anders. Tijd voor een Counter Obese, niet lijnen, maar leven!

Niet lijnen

Iemand met obesitas maakt net zoveel kans op slank blijven als miljonair worden. In Nederland zijn er namelijk 1,4 procent miljonairs, terwijl de kans dat een obees iemand slank blijft ongeveer 1 procent is. Daar houdt de vergelijking niet op. Het idee dat geld gelukkig maakt is net zo onrealistisch als dat afslanken je gelukkig gaat maken.

Ook miljonairs hebben hun onzekerheden, problemen met hun relatie en constant het gevoel dat het niet genoeg is, net als dat jij jezelf nooit slank genoeg zult vinden. Blijven streven naar meer geld is net zo ziekmakend als blijven streven naar een slanke lijn, want na elke afslankpoging kun je niet alleen terugvallen, maar is er een grote kans dat je zelfs in gewicht omhoogvalt. Dit is in de wetenschap allang bekend, maar er wordt te weinig aandacht aan geschonken.

Geluk gaat dus niet over gewicht, net zomin als dat het gaat om geld. Wat heeft al die afslankijver je nu echt opgeleverd? Focus op het gewicht is dus niet de oplossing, niet voor je geluk en niet voor je gezondheid. Als je tot de conclusie komt dat het niet leidt tot wat je wilt, misschien is het dan tijd om het over een andere boeg te gooien. Het is dan tijd voor een counter, een tegenzet. Het programma dat niet gaat over lijnen, maar over leven en luistert naar het verhaal achter jouw gewicht.

 

 

Leven

Als je al jaren worstelt met je gewicht, word je niet gelukkiger van afslanken en je omgeving ook niet. Het is belangrijk dat je gezond blijft en weer gaat leven. Dat is niet zo heel gemakkelijk in deze nieuwe wereld, waarin de verleidingen op de loer liggen en alles zo snel gaat dat je geen tijd krijgt om na te denken. Gelukkig hebben we goed nieuws. Je hoeft het niet alleen te doen. In ons Counter Obese programma leren we je alle vaardigheden om gezond te blijven en helpen we je waar nodig je weerbaarheid te versterken. Niet alleen tegen de verleidingen, maar ook tegen mensen die je niet begrijpen.

 

 

Ontworpen door experts

Het programma is ontworpen door de vitaliteitsexperts van kennisinstituut Chivo, waar men ruim 15 jaar de meest recente wetenschappelijke inzichten combineert met de harde lessen van de praktijk. Het unieke programma is slechts mogelijk geweest door onze jarenlange ervaring, maar ook Chivo doet het niet alleen en heeft dan ook een samenwerkingsverband met het Centrum Gezond Gewicht van het Erasmus MC Rotterdam, de Radboud universiteit en de Vereniging overgewicht en obesitas. De uitvoering ligt bij de vitaliteitscoaches en vitaliteitstherapeuten van de BOvV die naast hun eigen opleiding ook nog eens speciaal voor dit programma zijn geschoold. Het betekent dat je in goede handen bent!

 

Ruben van Zijl

Winnaar televisieprogramma ‘Obese’ 2012

Na een jaar hard werken won ik Obese 2012. Iedereen was bezig met mijn gewicht, maar ik wilde alleen maar mijn gezin bij elkaar te houden. Ondanks mijn succes, raakte ik toch in een scheiding en viel mijn wereld uiteen. Ik ontdekte wat mijn leven de moeite waard maakt en ik gooide het roer om. Ik heb wat van mijn gewichtsverlies ingeleverd, maar ik leef en ik ben gezond, ik help mensen en het lukt  mij om een goede vader te zijn. Laat je leven niet beheersen door je gewicht, maar door zaken die jij belangrijk vindt. Hoe dat moet, leer je in dit programma!

– Ruben van Zijl, Vitaliteitstherapeut

 

Ruben van Zijl

Winnaar televisieprogramma ‘Obese’ 2012

Na een jaar hard werken won ik Obese 2012. Iedereen was bezig met mijn gewicht, maar ik wilde alleen maar mijn gezin bij elkaar te houden. Ondanks mijn succes, raakte ik toch in een scheiding en viel mijn wereld uiteen. Ik ontdekte wat mijn leven de moeite waard maakt en ik gooide het roer om. Ik heb wat van mijn gewichtsverlies ingeleverd, maar ik leef en ik ben gezond, ik help mensen en het lukt mij om een goede vader te zijn. Laat je leven niet beheersen door je gewicht, maar door zaken die jij belangrijk vindt. Hoe dat moet, leer je in dit programma!

– Ruben van Zijl, Vitaliteitstherapeut

Counter Obese

Het programma Counter Obese is bedoeld voor mensen met obesitas zonder ziekte zoals diabetes en hart- en vaatziekten. Het is niet gericht op afslanken, maar om je gezond te houden en vooral weer laten ontdekken wat echt belangrijk is in het leven. Daarnaast helpen we je waar nodig je weerbaarheid te versterken tegen verleidingen, tegen stress en tegen de druk. Het programma duurt 12 maanden en bestaat uit wekelijkse bijeenkomsten onder leiding van een BOvV vitaliteitscoach of een vitaliteitstherapeut, die kennis heeft van obesitas. Naast de wekelijkse bijeenkomsten zijn er ook huiswerkopdrachten en tussentijds contact via het internet. Het wordt tijd om uit de hoek te stappen waar de klappen vallen. We gaan niet je uiterlijk veranderen, we gaan jouw wereld veranderen. Samen!

 • Duur 12 maanden
 • 6 modules die allemaal 6 weken duren
 • Elke module heeft wekelijks huiswerkopdrachten
 • Kosten 60 euro per maand (wordt niet vergoed)
 • Als deelnemer ben je ook onderdeel van wetenschappelijk onderzoek
 • Groepen zijn maximaal 12 groot
 • Er wordt ook bewogen, gezweet, gedeeld en gelachen onder leiding van beweegexperts
 • We gaan ontdekken wat het leven de moeite van het leven waard maakt

Het progamma heeft nu nog pre-launch status en daarom nu slechts op twee locaties beschikbaar.

Mocht je interesse (in de toekomst) hebben, dan kun je dat hier aangeven.

Counter Obese

Het programma Counter Obese is bedoeld voor mensen met obesitas zonder ziekte zoals diabetes en hart- en vaatziekten. Het is niet gericht op afslanken, maar om je gezond te houden en vooral weer laten ontdekken wat echt belangrijk is in het leven. Daarnaast maken we je weerbaarder tegen verleidingen, tegen stress en tegen de druk. Het programma duurt 12 maanden en bestaat uit wekelijkse bijeenkomsten onder leiding van een BOvV vitaliteitscoach of een vitaliteitstherapeut, die kennis heeft van obesitas. Naast de wekelijkse bijeenkomsten zijn er ook huiswerkopdrachten en tussentijds contact via het internet. Het wordt tijd om uit de hoek te stappen waar de klappen vallen. We gaan niet je uiterlijk veranderen, we gaan jouw wereld veranderen. Samen!

 • Duur 12 maanden
 • 6 modules die allemaal 6 weken duren
 • Elke module heeft wekelijks huiswerkopdrachten
 • Kosten 60 euro per maand (wordt niet vergoed)
 • Als deelnemer ben je ook onderdeel van wetenschappelijk onderzoek
 • Groepen zijn maximaal 12 groot
 • Er wordt ook bewogen, gezweet, gedeeld en gelachen onder leiding van beweegexperts
 • We gaan ontdekken wat het leven de moeite van het leven waard maakt

Het progamma heeft nu nog pre-launch status en daarom nu slechts op twee locaties beschikbaar.

Mocht je interesse (in de toekomst) hebben, dan kun je dat hier aangeven.